Beställa en hemsida frågor och svar

Beställa en hemsida är något som innebär att man ställs inför en del frågor och funderingar. Här har vi samlat några av de vanligaste frågor vi får och hoppas att dessa kan vara till hjälp för dig.  

Då du kontaktar en  webbyrå, så kommer många frågor kretsa kribg vad ditt mål är med hemsidan. Det är inte alltid lätt att veta, men är bra att fundera. 

Vad du önskar få ut av er hemsida.
Vill du tjäna pengar, spara tid, få fler kunder, stärka er image mm.

Har du tillsammans med din webbyrå ett tydligt mål så kommer du få ett bättre och me rmätbart resultat. 

  

Vanligtvis runt 25 000:-

Vad en hemsida kostar beror dels på hur stor den är. Det vill säga hur många undersidor med text och bild som ska skapas. En liten hemsida med få undersidor med information är billigare än en med många undersidor.

Priset påverkas också om det är en hemsida som bara innehåller information med text och bild, eller det rör sig om en hemsid amed mer avancerade funktioner som e-handel, kortbetalning, bokningssystem.

Vanligtvis 4-5 veckor.

Våra leveranstider går upp och ner över året beroende på hur mycket arbete som är inbokat. Har du ett mindre hemsidesprojekt så är leveranstiden kortare och ett mer omfattande webarbete tar vanligtvis längre tid.

Man tar kontakt med en webbyrå som oss på Sajtbolaget eller en frilansande webbutvecklare.

Vill du beställa en hemsida så ta kontakt med flera leverantörer för att få pris och se så att webbyrån känns bra och pålitlig att arbeta med. 

Sökoptimering från engelska förkortningen av search engine optimization.

Innebär att man anpassar innehållet på hemsidan så att ett specifikt ord eller fras ska synas högre upp när någon söker efter det på Google.

Den plats där din hemsida är lagrad så att den går att nå från internet.

Man betalar en månadskostnad till ett webbhotell för att dels kunna ha sin hemsida placerad där, samt för att kunna använda sig av e-post

Ett namn som du registrera för att kunna använda tjänster på internet. t.ex: minhemsida.se

Domännamnet används för att nå en hemsida via internet t.ex www.minhemsida.se eller för att skapa e-post adresser till din organisation t.ex kalle@minhemsida.se