Responsiv webbdesign – mobilanpassa din hemsida

För dagligt internetanvändande är det tydligt att vi väljer mobilen framför datorn och surfplattan. Det dagliga internetanvändandet i mobilen håller sig på höga nivåer, 88 till 96 procent och hälften av alla mobilanvändare kommer inte att använda en webbplats om den inte är mobilanpassad. (källa: Svenskarna och internet 2018).
Även statistik från Google Analytics visar att i nuläget kommer de flesta besökarna till hemsidor via mobila enheter, surfplatta eller mobiltelefon.

Vad är responsiv webbdesign?

En teknik som har används under många år när man ska mobilanpassa hemsidor är responsiv webbdesign. Det är en teknik att bygga hemsidor som är helt enhetsoberoende. Oavsett om en besökare använder dator, läsplatta eller mobiltelefon, ändras och anpassas layouten efter skärmens storlek, vilket gör att hemsidan alltid fungerar oavsett plattform. Oavsett sig man använder eget CMS eller WordPress ska man se till att hemsidan ser bra ut i mobila enheter.

Fördelar med responsiv webbdesign

  • Tidigare var det vanligt att man gjorde en hemsida för datorer och en för mobiltelefoner. En responsiv hemsida är en lösning som täcker alla plattformar.
  • Det är enkelt att ta bort onödigt innehåll för respektive användare.
  • Mobilanpassade sidor rekommenderas av Google och rankas högre i sökningar.
  • Från och med mars 2018 har Google påbörjat sin indexering av mobilen först, med start från de hemsidor som redan är mobilanpassade.
  • Även bilder anpassas beroende på vilken enhet man använder så man behöver inte längre tänka på bildernas storlek.

Vi gör din hemsida mobilanpassad

Så, hur ser din hemsida ut i mobila enheter, är den mobilanpassad?

Oavsett om din hemsida inte är mobilanpassad eller om den är det och ni inte är helt nöjda, kontakta oss på info@sajtbolaget.se eller 0346-872 00 så hjälper vi dig med att göra din webbplats mobilanpassad, användarvänlig samt mer lättåtkomlig i sökmotorerna.

Vill du lära dig mer?

Anmäl dig till våra nyhetsbrev!

WordPress

Uppdatera din befintliga hemsida eller få hjälp med en ny! Vi har lång erfarenhet att arbeta i WordPress. Både med att skapa helt nya hemsidor

Läs mer »

Sökoptimering

Många vill till toppen av Google med sin hemsida och känner du igen dig så följer här en introduktion i sökoptimering. Google är besökarens bästa

Läs mer »