Beställa en hemsida frågor och svar

Beställa en hemsida är något som innebär att man ställs inför en del frågor och funderingar. Här har vi samlat några av de vanligaste frågor vi får och hoppas att dessa kan vara till hjälp för dig.  

Då du kontaktar en  webbyrå, så kommer många frågor kretsa kribg vad ditt mål är med hemsidan. Det är inte alltid lätt att veta, men är bra att fundera. 

Vad du önskar få ut av er hemsida.
Vill du tjäna pengar, spara tid, få fler kunder, stärka er image mm.

Har du tillsammans med din webbyrå ett tydligt mål så kommer du få ett bättre och me rmätbart resultat. 

  

Vanligtvis runt 25 000:-

Vad en hemsida kostar beror dels på hur stor den är. Det vill säga hur många undersidor med text och bild som ska skapas. En liten hemsida med få undersidor med information är billigare än en med många undersidor.

Priset påverkas också om det är en hemsida som bara innehåller information med text och bild, eller det rör sig om en hemsid amed mer avancerade funktioner som e-handel, kortbetalning, bokningssystem.

Vanligtvis 4-5 veckor.

Våra leveranstider går upp och ner över året beroende på hur mycket arbete som är inbokat. Har du ett mindre hemsidesprojekt så är leveranstiden kortare och ett mer omfattande webarbete tar vanligtvis längre tid.

Man tar kontakt med en webbyrå som oss på Sajtbolaget eller en frilansande webbutvecklare.

Vill du beställa en hemsida så ta kontakt med flera leverantörer för att få pris och se så att webbyrån känns bra och pålitlig att arbeta med. 

Sökoptimering från engelska förkortningen av search engine optimization.

Innebär att man anpassar innehållet på hemsidan så att ett specifikt ord eller fras ska synas högre upp när någon söker efter det på Google.

Den plats där din hemsida är lagrad så att den går att nå från internet.

Man betalar en månadskostnad till ett webbhotell för att dels kunna ha sin hemsida placerad där, samt för att kunna använda sig av e-post

Ett namn som du registrera för att kunna använda tjänster på internet. t.ex: minhemsida.se

Domännamnet används för att nå en hemsida via internet t.ex www.minhemsida.se eller för att skapa e-post adresser till din organisation t.ex kalle@minhemsida.se

Räkna med en kostnad på 3000:- per år

Efter att en hemsida är publicerad så har man kostnader för sitt domännamn till exempel dittforetag.se

Detta kostar ca 200 kronor per år och betalas vanligtvis två år i taget.

För att din sida ska kunna nås via internet så behöver du ett webbhotell och detta kostar mellan 150 - 300:- per månad beroende på hur stort lagringsutrymme du behöver samt vilka tjänster du behöver få kopplat till ditt webbhotell.

Vill du inte sköta dina uppdateringar av din word press och dess funktioner så kan du lägga till ett serviceavtal som gör att vi ansvarar för driften av din hemsida och ser till så att den är  säker och alltid online. Ett servieavtal för en word press hemsida kostar från 350:- per månad

Internetet står för en betydande del av koldioxidutsläppen. Datalagring genererar lika stora klimatavtryck som flygindustrin globalt. För att bidra till min företags miljöinsatser har jag uppdaterat min webbplats och aktivt arbetar för att minska dess påverkan på klimatet.

Denna åtgärd genomförs i samarbete med det imponerande Sajtbolaget i Falkenberg, vilket placerar alla sina webbplatser på servrar som drivs av förnyelsebar energi.

Dessutom är det lika viktigt att eliminera onödiga digitala resurser. Sajtbolaget fungerar praktiskt taget som en IT-städare genom att effektivt ta bort digitalt skräp. All data på internet finns någonstans och kräver kontinuerligt ström, så att rensa bort överflödig information är en väsentlig del av denna insats för att minska klimatpåverkan.